Zawijaniec orzechowy:
Ciasto: 25 dag margaryny Kasia, 5 łyżeczek proszku do pieczenia, 50 dag mąki, 13 dag cukru, 1 jajko, 25 dag serka homogenizowanego.
Farsz orzechowy: 25 dag grubo zmielonych orzechów laskowych, 10 dag cukru,.
1 jajko, 5 łyżek wody.
Przygotowanie farszu:-wymieszac jego składniki.
Ciasto: Kasię, proszek do pieczenia, mąkę, cukier, jajko i serek homo wymieszac mikserem w misce. Następnie wyjąć ciasto i podsypując mąką zagniesc ,aż do uzyskania gładkiej, sprężystej masy. Ciasto rozwalkowac na 2 kwadraty 40x40 podsypując mąką.
Rozprowadzic farsz na całej powierzchni ciast. Zawinac osobno każde z nich, wlożyć do wysmarowanych foremek. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu mozna posypać cukrem pudrem i bakaliami, lub polać polewą.
sobota, grudnia 01, 2007
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz